بوستر پمپ

انواع دسته بندی های بوستر پمپ آب به همراه توضیحات فنی در ذیل قابل مشاهده و بررسی است.

اگر به دنبال خرید بوستر پمپ آبرسانی هستید، ما بهترین قیمت انواع بوستر پمپ را به شما ارائه می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر همین حالا با ما تماس بگیرید. 021-33997522 | 021-33997661 | 09121882140

بوستر پمپ چیست
بوستر پمپ چیست

بوستر پمپ چیست

بوستر پمپ، شامل دو یا چند پمپ آب می باشد که برای افزایش یا حفظ فشار و مقدار بازدهی آب به کار می رود. این دستگاه ها اغلب در سیستم هایی استفاده می شود که جریان آب به صورت ناپایدار و متغیر است. وقتی تقاضای آب کم است بوستر پمپ به صورت آماده به کار باقی می ماند و در صورت افزایش تقاضا بوستر پمپ فعال شده و فشار لازم جهت تامین آب مورد نیاز را افزایش می دهد.

به طور کلی برای تامین فشار مطلوب در شبکه آب مصرفی در داخل ساختمان های مرتفع از سیستم های زیر استفاده می شود:

بوستر پمپ ها معمولا شامل دو یا چند پمپ، مخزن و دستگاه کنترل هستند. و همانطور که گفته شد، به طور کلی بوستر پمپ ها جهت حفظ فشار آب کافی در مناطق کم فشار، ساختمان های بلند و مکان هایی که فشار آب در آن متغیر است، طراحی شده اند.

در کلیه سیستم های فوق، مخزنی جهت ذخیره آب و تغذیه ایستگاه پمپاژ در نظر گرفته می شود. این مخزن توسط یک انشعاب با قطر مناسب از لوله اصلی آب شهری و به صورت خودکار از طریق فلوتر تغذیه می شود.

انواع سیستم های تقویت فشار آب

به طور کلی برای تامین فشار مطلوب در شبکه آب مصرفی در داخل ساختمان های مرتفع از سیستم های زیر استفاده می شود:

  • مخزن ثقلی
  • بوستر پمپ
  • تانک فشار
  • پمپ با دور متغیر

در کلیه سیستم های فوق، مخزنی جهت ذخیره آب و تغذیه ایستگاه پمپاژ در نظر گرفته می شود. این مخزن توسط یک انشعاب با قطر مناسب از لوله اصلی آب شهری و به صورت اتوماتیک از طریق فلوتر تغذیه می شود.

مزایای سیستم بوستر پمپ
مزایای سیستم بوستر پمپ

مزایای سیستم بوستر پمپ

در طراحی تاسیسات مکانیکی یک پروژه، مانند شبکه آبرسانی، فاضلاب و سیستم سرمایش و گرمایش، آنچه از همه مهمتر و پیچیده تر است انتخاب سیستم تامین فشار مناسب برای شبکه آبرسانی و آتش نشانی ساختمان مورد نظر است. به صورتی که از جهات فنی، اقتصادی، سهولت راهبری، نگهداری آتی و شرایط خاص موجود در ساختمان، بهترین شرایط را داشته باشد.

مزیت های سیستم بوستر پمپ در سیستم های آبرسانی عبارتند از:

  • حذف ضربات هیدرولیکی
  • قابلیت حمل و نصب آسان
  • قابلیت سرویس در حین کار
  • وجود سیستم های مختلف محافظت الکترونیک
  • صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی
  • آبدهی بسیار پایین تا بسیار بالا
  • فشار ثابت در کل شبکه

توضیح اینکه در بوستر پمپ هر پمپ می تواند به صورت مستقل از سایر پمپ ها بطور اتوماتیک یا دستی وارد مدار شده یا از مدار خارج شود. در این شرایط اگر یکی از پمپ ها احتیاج به تعمیر پیدا کند می توان با خاموش نمودن پمپ مورد نظر، آن را از مدار خارج کرده و با بستن شیر فلکه های مربوطه آن را تعمیر نمود به طوری که سایر پمپ های سیستم به کار خود ادامه دهند.

منبع انرژی بوستر پمپ آب

بوستر پمپ ها با موتور الکتریکی یا هیدرولیکی با فشار هوای کم یا زیاد کار می کنند.

انواع بوستر پمپ
انواع بوستر پمپ

انواع بوستر پمپ

در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر انواع بوستر پمپ آبرسانی را ذکر خواهیم کرد.

به طور کلی می توان بوستر پمپ ها را به شکل زیر دسته بندی کرد:

  • بوستر پمپ خانگی
  • بوستر پمپ صنعتی
  • بوستر پمپ آتشنشانی

البته اگر بخواهیم بوستر پمپ ها را بر اساس عملکرد تقسیم بندی کنیم دو دسته زیر را خواهیم داشت

  • بوسترپمپ آبرسانی
  • بوستر پمپ آتشنشانی

علاوه بر این دسته بندی ها، می توان بر اساس ساختار عملکرد و از نقطه نظر كنترل فشار آب نیز بوستر پمپ ها را به شکل زیر دسته بندی کرد.

  • بوستر پمپ دور ثابت
  • بوستر پمپ دور متغیر

دسته بندی بر اساس تعداد پمپ:

  • بوستر پمپ تک پمپ
  • بوستر پمپ دو پمپ

در ادامه به توضیح کامل این دسته بندی ها خواهیم پرداخت.

بوستر پمپ دور ثابت آبرسانی

بوستر پمپ آب دور ثابت جهت سیستم های آبرسانی، آبیاری صنعتی، آبیاری فضای سبز و پرکردن مخازن استفاده می گردد. از مزایای بوستر پمپ های دور ثابت می توان به رسیدن به بیشترین بازدهی در کمترین زمان اشاره کرد.

این پمپ ها خود به دو دسته تقسیم می شوند یک نوع آن همراه با Change over یا PLC است که دارای قطعه ی هوشمندی بوده که پمپ ها را از طریق برنامه ای که در خود حفظ می کند در طیف زمانی خاصی خاموش و روشن کرده و استهلاک پمپ ها را به یک میزان بالا می برد.

نوع دیگرآن بدون Change over یا PLC است که پمپ آب به ترتیب و از طریق تنظیم کلید های فرمان دهنده در مدار قرار گرفته و فشار شبکه را تامین می کند.

بوستر پمپ دور متغیر آبرسانی
بوستر پمپ دور متغیر آبرسانی

بوستر پمپ دور متغیر آبرسانی

بوستر پمپ آب دور متغیر آبرسانی یا Variable Frequency Drive / Inverter جهت مصارف آب شرب استفاده می گردد. از مزایای بوستر پمپ دور متغیر می توان به کاهش مصرف انرژی، استهلاک پایین و سیستم فشار پایدار در رایزر ساختمان اشاره نمود.

تفاوت عمده این بوستر پمپ ها در وجود قطعه ای هوشمند در مغز الکترونیکی آن می باشد که کار کنترل دور موتور الکتروموتور پمپ را بر اساس هرتز HZ انجام می دهد و الکتروموتور به یکباره در شدت جریان 50HZ قرار نمی گیرد و این افزایش شدت جریان به صورت تدریجی باعث کاهش میزان مصرف انرژی، کاهش استهلاک پمپ ها، کاهش آلودگی صوتی و همینطور عدم نیاز به منبع تحت فشار با ظرفیت بالا می گردد.

از دیگر قابلیت های این قطعه الکترونیکی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • گشتاور راه اندازی 200 درصد
  • انواع ورودی ها و خروجی های دیجتال و آنالوگ
  • قابلیت کپی پارامترها از طریق کپی کد
  • قابلیت کنترل گشتاور علاوه بر کنترل دور
  • قابلیت Close Loop شدن با برد ENCODER

شایان ذکر است که در این قبیل بوستر پمپ ها دور موتور به تدریج و بر اساس نیاز شبکه افزایش و کاهش می یابد.

از مزایای اصلی بوستر پمپ آب دور متغیر کاهش توان مصرفی می باشد، به این صورت که اگر دبی مصرفی از دبی پمپ اول بیشتر باشد، پمپ دوم وارد مدار شده و میزان حداکثر دبی مصرفی را تنظیم می کند.

بوستر پمپ آتش نشانی

اگر مایل به خرید بوستر پمپ آتش نشانی هستید، همین حالا بوستر پمپ آپارتمان خود را از ما تهیه کنید. 021-33997522 | 021-33997661 | 09121882140

بوستر پمپ دور ثابت آتش نشانی (با سیستم خود سرویس)

بوستر پمپ آتش نشانی، شامل دو یا چند الکتروپمپ می باشد که براساس نیاز شبکه آتش نشانی ساختمان های مسکونی، تجاری، صنعتی انتخاب می گردد. این بوستر پمپ ها فشار و بازدهی مورد نیاز شبکه را تنظیم می کنند.

از مزایای بوستر پمپ های دور ثابت آتش نشانی می توان به رسیدن به بیشترین بازدهی در کمترین زمان اشاره کرد.

این پمپ ها خود به دو دسته تقسیم می شوند یک نوع آن همراه با سیستم خود سرویس و Change over یا PLC است که دارای قطعه ی هوشمندی است که پمپ ها را از طریق برنامه ای که در خود حفظ می کند در طیف زمانی خاصی خاموش و روشن کرده و استهلاک پمپ ها را به یک میزان بالا می برد.

نوع دیگرآن بدون Change over یا PLC است که پمپ آب به ترتیب و از طریق تنظیم کلیدهای فرمان دهنده در مدار قرار گرفته و فشار شبکه را تامین می کند.

نکته

در بوستر پمپ آب آتش نشانی، به دلیل خاموش بودن این بوستر پمپ ها در مقطع زمانی نسبتا طولانی امکان جامپ کردن (قفل کردن پروانه ها) به دلیل زنگ زدن پروانه ها، وجود دارد که گروه بازرگانی مستر جهت جلوگیری از این مشکل از سیستم خود سرویس و شیر برقی در این بوستر پمپ ها استفاده می کند.

مکانیزم عملکرد این سیستم به این صورت می باشد که در بازه زمانی تعریف شده، بوستر پمپ را روشن نموده و به وسیله شیر برقی که بر روی کلکتور ورودی و خروچی بوستر پمپ نصب شده باعث سیرکوله شدن آب در سیستم پکیج بوستر پمپ می گردد و همین امر مانع سفت شدن رسوبات و جامپ کردن پمپ های بوستر پمپ می گردد.

پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال خرید پمپ آب خانگی حرفه ای هستید، همین حالا با ما تماس بگیرید.

بوسترپمپ آب بر اساس تعداد پمپ
بوسترپمپ آب بر اساس تعداد پمپ

بوسترپمپ آب بر اساس تعداد پمپ

بوسترپمپ ها از نظر تعداد پمپ به دو دسته تک پمپ و دو یا چند پمپ طبقه بندی می گردند.

بوسترپمپ تک پمپ

بوسترپمپ تک پمپ جهت مصارف آب بهداشتی کم و متوسط در آب رسانی و صنعتی کاربرد دارد. این نوع بوسترپمپ کاملا یکپارچه بوده و برای استفاده کافی است که کلکتور ورودی آن به منبع تغذیه آب و کلکتور خروجی آن به شبکه مصرف متصل شده و برق مورد نیاز تابلوی کنترل و فرمان آن تامین گردد.

بوسترپمپ های دو یا چند پمپ

بوسترپمپ های دو یا چند پمپ دور ثابت به دو دسته با الکتروپمپ پیشرو و بدون الکتروپمپ پیشرو طبقه بندی می گردند.

بوسترپمپ آب با الکتروپمپ پیشرو

این بوسترپمپ ها از یک الکتروپمپ پیشرو (جاکی پمپ) و یک یا چند الکتروپمپ اصلی تشکیل می شوند که در آن ظرفیت الکتروپمپ پیشرو کمتر از الکتروپمپ های اصلی است ولی فشار آن با فشار الکتروپمپ های اصلی برابر است.

بوسترپمپ آب بدون الکتروپمپ پیشرو

این بوسترپمپ ها از دو یا چند الکتروپمپ اصلی با مشخصات یکسان بدون استفاده از الکتروپمپ پیشرو ساخته می شوند.

انواع نوع پمپ ها در بوسترپمپ آب از جهت کارکرد

پمپ ها با توجه به کارکرد خود در بوسترپمپ آب به سه نوع تقسیم می شوند:

  • پمپ آب اصلی
  • پمپ ژاکی
پمپ آب اصلی

پمپ آب اصلی یا MAIN PUMP پمپ یا پمپ هایی هستند که وظیفه تامین هد و دبی کل سیستم را دارند.

پمپ ژاکی

هنگامی که دبی مورد نیاز یک سیستم زیاد باشد معمولا از پمپ های بزرگ استفاده می گردد که به تبع آن موتور های محرک نیز انرژی زیادی برای به حرکت در آوردن پمپ آب نیاز دارند.

در الگوی مصرف زمان هایی وجود دارد که دبی درخواستی کم می باشد و میتوان این دبی را با یک پمپ آب کوچک تامین کرد و نیازی به استفاده از پمپ آب بزرگ نیست.

به همین دلیل برای صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین کاهش استهلاک پمپ های بزرگ پمپی با ظرفیت آبدهی کمتر از پمپ آب اصلی انتخاب می کنند تا برای مصارف کم فقط این پمپ روشن می شود و نیاز سیستم را برآورده کند. نام این پمپ ژاکی پمپ (JOCKEY PUMP) یا پمپ پیشرو است.

برای حالتی که آبریزش در پمپ ها و افت تدریجی فشار در سیستم (LEAKAGE) وجود دارد از ژاکی برای تامین مجدد فشار استفاده می نمایند.

پمپ رزرو

معمولا در مکان هایی که آبرسانی امری ضروری است و وقفه در آن باعث ایجاد مشکلاتی می شود (مانند بیمارستانها کارخانجات و…) پمپی را روی بوسترپمپ قرار می دهند تا در صورت خراب شدن یا توقف یکی از پمپ ها این پمپ آب وارد مدار شود و وقفه ای در آبرسانی ایجاد نگردد. این پمپ را پمپ رزرو یا STANDBY PUMP می نامند.

در بوسترپمپ هایی که برای آتش نشانی بکار می رود حتما باید یک پمپ رزرو روی بوسترپمپ تعبیه گردد.

انتخاب بوستر پمپ آب متناسب با نوع مصرف
انتخاب بوستر پمپ آب متناسب با نوع مصرف

انتخاب بوستر پمپ آب متناسب با نوع مصرف

هنگامی که تفاوت ها و خصوصیات بوستر پمپ آب های مختلف را بررسی می کنید، نوع نیازتان به آب مصرفی را هم مدنظر قرار دهید، مثلا اگر پمپ آب را برای آبیاری استفاده می کنید حتما آن را کنار یا نزدیک منبع اصلی آبیاری نصب نمایید.

مکانی که بوستر پمپ آب در آن نصب می شود از اهمیت بسزایی برخوردار است، از قرار دادن پمپ آب در مکان های دور از دسترس یا مکان هایی که دسترسی به آن مشکل است خودداری کنید درغیر این صورت چنانچه نیاز به تعمیر بوستر پمپ آب باشد همین مساله تبدیل به یک چالش خواهد شد.

برای نصب بوستر پمپ آب وقت بگذارید و در مورد شرکت های مختلف نصب بوستر پمپ آب تحقیق کنید و تمام زوایا را بررسی کنید.

بوستر پمپ آب یک محصول ویژه است و مهم است که شرکتی که انتخاب می کنید تجربه ی زیادی در نصب، تعمیر و خدمات پس از فروش بوستر پمپ آب داشته باشد. شرکتی را انتخاب کنید که محصولات خود را گارانتی کند و تا راه اندازی کامل همه چیز را به خوبی بررسی کنید.

برندهای بوستر پمپ

شما می توانید در فروشگاه پمپ آب مستر، قیمت و مشخصات بهترین برندهای بوستر پمپ را در اختیار داشته باشید.

با یک کلیک همین حالا تمام برندهای بالا را استعلام قیمت کنید.

برندهای معروف پمپ کفکش

در ادامه به معرفی برندهای معروف پمپ کفکش خواهیم پرداخت.

  • پمپ آب ابارا
  • پمپ آب پنتاکس
  • پمپ آب داب
  • پمپ آب پمپیران
  • پمپ آب لوارا
  • پمپ آب ابارا

شرکت پمپ آب ابارا

پمپ آب ابارا توسط شرکت EBARA ژاپن با استفاده از تجربه و روشهای مدیریتی خاص ژاپنی ها و تکنولوژی و دقت ایتالیایی، تولید و عرضه می گردد.

ابارا یکی از بزرگترین برندهای تولید پمپ آب در جهان است که می کوشد تا محصولات خود را با بهترین کیفیت و کارایی تولید نماید. محصولات این شرکت در گروه های متعددی از جمله خانگی، تجاری، صنعتی، کشاورزی، آبیاری و فاضلاب قرار می گیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت کاتالوگ وارد صفحه پمپ آب ابارا شوید.

قیمت بوستر پمپ

همانطور که می دانید قیمت بوستر پمپ، متناسب با نوع آن و البته خارجی یا ایرانی بودن آن متغییر است.

با توجه به نوسانی بودن قیمت های بازار، برای استعلام قیمت روز انواع بوستر پمپ با ما تماس بگیرد، تا علاه بر مشاوره رایگان کاتالوگ بوستر پمپ را نیز دریافت کنید.

021-33997522 | 021-33997661 | 09121882140

خرید بوستر پمپ
خرید بوستر پمپ

خرید بوستر پمپ

خرید انواع بوستر پمپ آبرسانی، بوستر پمپ آتشنشانی در انواع سه فاز و تک فاز, ایرانی, اروپایی و چینی را با گروه مستر تجربه کنید. نمایندگی فروش انواع بوستر پمپ در ایران.

ما در فروشگاه بوستر پمپ مستر همه چیز را برای یک تجربه خرید عالی آماده کرده ایم. قیمت مناسب، ضمانت فروش، خدمات پس از فروش، مشاوره رایگان و…

پمپ بوستر خود را از ما خرید کنید. فروش بوسترپمپ با بهترین قیمت.

اجزای بوستر پمپ آب

بوستر پمپ آب از اجزاء مختلفی تشکیل شده است که این اجزاء عبارتند از :

  •  پمپ
  •  تابلو برق
  •  کلکتورهای ورودی و خروجی
  •  اتصالات
  •  شاسی
  •  منبع دیافراگمی
  • سنسور یا کلید پرشر
  • گیج یا مانومتر

ممکن است هر یک از اجزای بوستر پمپ از بهترین مارکهای موجود در بازار تهیه شده باشد، اما انتخاب اولیه، مونتاژ نهایی مجموعه، تنظیمات مربوط به plc و Inverter و راه اندازی آنها در صورتی که به درستی انجام نشود هر کدام به تنهایی می تواند باعث کارکرد نا مناسب مجموعه بوستر پمپ شود.

از طرف دیگر به همان نسبت که استفاده از بوستر پمپ باعث کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینه های نگهداری و تعمیر و آسایش مصرف کنندگان می شود، انتخاب غیر کارشناسی و عدم رعایت استاندارد های لازم در این بخش باعث بالا رفتن مصرف انرژی و هزینه های نگهداری و تعمیرات و همچنین اتلاف وقت و عدم رضایت و آسایش مصرف کنندگان می شود.

متاسفانه به دلیل توجه بیش از حد خریداران به قیمت اولیه، بازار ساخت و فروش سیستم های نامرغوب و ارزان قیمت رونق یافته است. حال آنکه چندین برابر قیمت اولیه خرید، صرف مصرف برق، تعمیرات و نگهداری خواهد شد، که خود موجب عدم رضایت مصرف کنندگان می گردد.

لذا بررسی و تحقیق اولیه خریداران، هم باعث رضایت آنها خواهد شد و هم ارائه خدمات مناسب تر، از طرف شرکت های معتبر و فعال در این زمینه را هموار می کند.

مزیت های سیستم بوستر پمپ آب در سیستم های آبرسانی عبارتند از:

  • حذف ضربات هیدرولیکی
  • قابلیت حمل و نصب آسان
  • قابلیت سرویس در حین کار
  • وجود سیستم های مختلف محافظت الکترونیک
  • صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی
  • آب دهی بسیار پایین تا بسیار بالا
  • کاهش استهلاک پمپ
  • کاهش استهلاک لوله کشی و رایزرساختمان
  • وجود یک پمپ آماده به کار در زمان از کار افتادن پمپ آب در حال کار (Stand by)

در سیستم بوستر پمپ آب، هر پمپ آب می تواند به صورت مستقل از سایر پمپ ها، بطور خودکار یا دستی وارده مدار شده یا از مدار خارج شود. در این شرایط اگر یکی از پمپ ها نیاز به تعمیر پیدا کند می توان با خاموش نمودن کلید پمپ مورد نظر، آن را از مدار خارج کرده و با بستن شیر فلکه های مربوطه، آن را تعمیر نمود به طوری که سایر پمپ های سیستم به کار خود ادامه دهند.

موارد کاربرد بوستر پمپ آب

  • ساختمان هایی که در انتهای خط قرار دارند
  • ساختمان هایی که در بالاترین قسمت قرار دارند
  • مکان های که با کمبود آب مواجه هستند
  • مکان هایی که در ساعاتی از روز با کم فشاری آب مواجه هستند
  • تقویت کننده آب شرب مجتمع های مسکونی و مراکز تجاری، استادیوم های ورزشی و استخر ها
  • دستگاه های اطفا حریق
  • دستگاه های تحت فشار برای استفاده در گلخانه ها، باغات و کشت صنعتی
  • سیستم های تصفیه آب و RO

اصول طراحی بوستر پمپ آب

در ادامه اصول طراحی بوستر پمپ آب را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

مصرف آب در ساختمان های مسکونی

اولین کاری که برای اندازه گیری واحد فشار پمپ آب ضروری است، تعیین کمیت آب و فشاری است که باید تامین شود. جدول (1) مقادیر ماکزیمم آب مصرفی برای هر نقطه تحویل را با توجه به تسهیلات لوله کشی در اختیار ما قرار می دهد تا بتوانیم پمپ آب مناسب را انتخاب کنیم. ماکزیمم نیازهای تئوری به وسیله مجموع مقادیر مصرف آب در هر نقطه تحویل داده مشخص می شود. اصولا نقاط تحویل همزمان با هم مورد استفاده واقع نمی شوند، بلکه فقط تعدادی از آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین تعیین ماکزیمم تعداد نقاط تحویل برای استفاده در یک لحظه جهت انتخاب پمپ آب مناسب بسیار مهم است.

پیشنهاد ویژه: برای خرید بهترین مدل بوستر پمپ، بهترین مرکز فروش پمپ آب تهران را انتخاب کنید.

 

موارد مصرف جریان (لیتر در دقیقه)
دستشویی 9
ظرفشویی 10
وان حمام 15
بیده 6
با فلاش تانک W.C. 6
ماشین لباسشویی 12
دوش 12
با فلاش ولو W.C. 90

جدول شماره (1)

اولین قدم با تعیین مقدار فاکتور همزمانی (Contemporaneity Factor) است که بستگی به تعداد نقاط تحویل دارد و از فرمول زیر محاسبه می شود :

فرمول محاسبه مقدار آب مصرفی توسط پمپ آب – آپارتمان با یک حمام

فرمول محاسبه مقدار آب مصرفی توسط پمپ آب - آپارتمان با یک حمام

فرمول محاسبه مقدار آب مصرفی توسط پمپ آب – آپارتمان با دو حمام

فرمول محاسبه مقدار آب مصرفی توسط پمپ آب - آپارتمان با دو حمام

Nr : تعداد نقاط تحویل

Na : تعداد آپارتمان ها

f : ضریب همزمانی

جدول (2) ماکزیمم همزمانی مقادیر نرخ جریان را برای آپارتمان های دارای یک حمام یا دو حمام نشان می دهد. برای آپارتمان های دارای یک حمام، هفت نقطه طراحی و برای آپارتمان های دارای دو حمام، یازده نقطه باید در نظر گرفته شود.

نیاز مصرفی آب و انتخاب پمپ آب ساختمان هایی از قبیل بیمارستان ها، هتل ها، اداره ها، مدارس، فروشگاه ها و کارخانه ها متفاوت از ساختمان های مسکونی اشتراکی است و اندازه روزانه کلی و ماکزیمم نرخ جریان همزمان آب معمولا بزرگتر است و پمپ آب متفاوتی را می طلبد.

نمودار (3-1) مصارف را برای تعدادی از ساختمان های اشتراکی با توجه به ساکنین آن ها نشان می دهد.

برای بهتر بیان شدن مطلب، یک مثال مطرح می کنیم :

مثال :

یک مجتمع مسکونی دارای 20 واحد آپارتمان با مساحت 90 متر مربع که هر واحد دارای وسایل بهداشتی زیر می باشد را در نظر بگیرید. مقدار آب مصرفی را جهت تعیین بوستر پمپ آب مورد نیاز محاسبه نمائید. (حمام با دوش، دستشویی، ظرفشویی، W.C. با فلاش تانک، ماشین لباسشویی)

روش اول :

تعداد واحد مصرف کل واحد مصرف تعداد وسیله بهداشتی
20 12 12 1 حمام با دوش
20 18 9 2 دستشویی
20 10 10 1 ظرفشویی
20 6 6 1 WC با فلاش تانک
20 12 12 1 ماشین لباسشویی
58

ماکزیمم همزمانی مقادیر نرخ جریان را برای آپارتمان های دارای یک حمام یا دو حمام

روش دوم : با استفاده از جدول شماره (3-3)

مقدار عددی 142 لیتر در دقیقه به دست می آید که معادل 4/8 متر مکعب در ساعت می باشد.

تعداد آپارتمان ها WC

با فلاش تانک

WC

با فلاش ولو

تعداد آپارتمان ها WC

با فلاش تانک

WC

با فلاش ولو

1 دوش 2 دوش 1 دوش 2 دوش 1 دوش 2 دوش 1 دوش 2 دوش
جریان (لیتر بر دقیقه) جریان (لیتر بر دقیقه)
1 32 40 60 79 35 187 234 357 466
2 45 56 85 111 40 200 250 382 498
3 55 68 105 136 45 213 265 405 528
4 63 79 121 157 50 224 280 427 557
5 71 88 135 176 55 235 293 448 584
6 78 97 148 193 60 245 306 468 610
7 84 105 160 208 65 255 319 487 635
8 90 112 171 223 70 265 331 506 659
9 95 119 181 236 75 274 342 523 682
10 100 125 191 249 80 283 354 540 704
11 105 131 200 261 85 292 364 557 726
12 110 137 209 273 90 301 375 573 747
13 114 143 218 284 95 309 385 589 767
14 119 148 266 295 100 317 395 604 787
15 123 153 234 305 120 347 433 662 863
16 127 158 242 315 140 375 468 715 932
17 131 163 249 325 160 401 500 764 996
18 134 168 256 334 180 425 530 811 1056
19 138 172 263 343 200 448 559 854 1114
20 142 177 270 352 220 470 586 896 1168
21 145 181 277 361 240 491 612 936 1220
22 149 185 283 369 260 511 637 974 1270
23 152 190 290 378 280 530 661 1011 1318
24 155 194 296 386 300 549 685 1047 1364
25 158 198 302 394 320 567 707 1081 1408
26 162 202 308 401 340 584 729 1114 1452
27 165 205 314 409 360 601 750 1146 1494
28 168 209 320 417 380 618 771 1178 1535
29 171 213 325 424 400 634 791 1208 1575
30 174 217 331 431 450 672 838 1282 1670

جدول (2)

ماکزیمم ارتفاع ورودی

روش سوم : با استفاده از نمودار (1)

اگر فرض بر این باشد که به طور متوسط در هر واحد 4 نفر زندگی می کنند، با توجه به نمودار آبی که توسط پمپ آب باید تامین گردد از مقدار عدد 3/8 متر مکعب به دست می آید.

ماکزیمم ارتفاع ورودی (HA)

این پارامتر، محدوده ای است که بعد از آن پمپ آب قادر به مکش نیست و از فرمول زیر محاسبه می شود :

HA = 10.33 – (NPSH + 0.5) – Ʃ HP

10.33 : ارتفاع ستون آب (متر) مربوط به فشار اتمسفریک که بر روی مابع عمل می کند.

NPSH : ارتفاع خالص مطلق کل (متر) که باید در ورودی پمپ آب تضمین شود و با توجه به نرخ جریان تغییر می کند. مقادیر آن در دیاگرام های پمپ آب نشان داده می شود.

0.5 : ضریب ایمنی پیشنهادی

Hp : مجموع مقادیر مقاومت جریان (متر ستون آب) بسته به اصطکاک مایع در امتداد دیواره لوله ها و از میان اجزاء سیستم ورودی (فیلتر، زانویی…) متفاوت می باشد.

تذکر : اگر دمای مایع بالاتر از 25 درجه سانتی گراد است و مقدار ارتفاع بالای سطح دریاست، باید ارتفاع ورودی ماکزیمم را کاهش دهیم :

HA = 10.33 – (NPSH + 0.5) – Ʃ HP – Kt – Kh

به منظور تعیین مقادیر Kt و Kh جداول زیر را ملاحظه کنید.

DECREASE IN THE DIFFERENCE OF INTAKE LEVEL IN RELATION

TO WATER TEMPERATURE CHANGES*

INTAKE FLOW RESISTANCE

IN METERS (K T )

TEMPERATURE

(ÆC)

0.4 30
0.8 40
1.3 50
2.0 60
3.2 70
4.8 80
7.1 90

*TABLES VALID FOR WATER ONLY

جدول (3)

DECREASE IN THE DIFFERENCE OF INTAKE LEVEL IN RELATION

TO WATER TEMPERATURE CHANGES*

INTAKE FLOW RESISTANCE

IN METERS (Kh)

ALTITUDE

IN METERS

0.4 30
0.8 40
1.3 50
2.0 60
3.2 70
4.8 80
7.1 90

*TABLES VALID FOR WATER ONLY

جدول (4)

انتخاب مخزن ذخیره (Surge Tank)

برای محدود کردن تعداد استارت های ساعتی پمپ ها از مخزن ذخیره استفاده می شود. مخزن می تواند از نوع دیافراگمی (Membrane) و یا بالشتکی (Air Cushion) باشد.

در نوع بالشتکی، جدایی آشکاری بین هوا و آب موجود نیست، بنابراین امکان حل شدن اکسیژن موجود هوای بالای مخزن در آب می باشد که ضروری است آن را به وسیله واحدهای تامین هوا یا یک کمپرسور باز گردانیم.

در نوع دیافراگمی، واحدهای تامین هوا یا کمپرسور مورد نیاز نیستند و از اتصال بین هوا و آب با یک پرده کائوچویی داخل تانک جلوگیری می شود.

برای تعیین حجم مخزن از روش زیر استفاده می شود که برای مخازن افقی و عمودی قابل دسترسی است، معمولا اولین پمپ را در محاسبه حجم مخزن در نظر می گیریم.

تانک ذخیره بالشتکی : (AIR-CUSHION SURGE TANK)

مقدار حجم این تانک در رابطه با نرخ جریان، فشار پمپ و تعداد استارت های ساعتی تعیین می شود

حجم کل مخزن به متر مکعب

Va : حجم کل مخزن به متر مکعب

P min : مینیمم فشار تنظیم شده به متر ستون آب

Z : ماکزیمم تعداد استارت های ساعتی مجاز دستگاه

Q p : نرخ متوسط جریان پمپ به متر مکعب در ساعت

P max : ماکزیمم فشار تنظیم شده به متر ستون آب

توجه : منظور از نرخ متوسط جریان پمپ، متوسط بین نرخ جریان در ماکزیمم فشار و مینیمم فشار است، که برابر است با :

نرخ متوسط جریان پمپ

به منظور بیان بهتر مطلب به شرح مثالی می پردازیم :

 

مثال : یک پمپ با مشخصات زیر مفروض است مطلوب است حجم تانک ذخیره.

KSB 32-160 pump

Pmax=32 m

Pmin=22 m

Qp=18 m3/h

Z=30

حجم تانک ذخیره

از نظر تجاری یک منبع 750 لیتری می تواند انتخاب شود.

اگر مخزن دیافراگمی انتخاب شود، حجم آن کمتر از نوع بالشتکی خواهد بود. این حجم را می توان از فرمول زیر محاسبه کرد :

دیافراگمی

انواع اتصال دستگاه (سمت ورودی)

تامین آب بوستر پمپ آب به دو روش صورت می گیرد :

الف. سیستم بوستر پمپ آب از یک تانک ذخیره تغذیه شود (اتصال غیر مستقیم)

ب. سیستم بوستر پمپ آب بصورت مستقیم از لوله کشی آب شهر تغذیه شود (اتصال مستقیم)

تذکر : اتصال مستقیم برای استفاده در سیستم تامین آب مجاز نیست.

تعیین هد دستگاه

برای محاسبه هد دستگاه (بوستر پمپ آب) می توان به روش های زیر عمل کرد :

الف. منبع ذخیره و سیستم بوستر پمپ آب در یک سطح قرار دارند.

Ht = He + Hr + Hc

ب. منبع ذخیره بالاتر از سیستم بوستر پمپ آب قرار دارد.

Ht = He + Hc – Hb + Hr

ج. منبع ذخیره در سطح پایین تری از سیستم بوستر پمپ آب قرار دارد.

Ht = He + Hr + Hc + Hb

د. اتصال مستقیم به شبکه آب شهری.

Ht = He + Hr + Hc – Pc

Hb – اختلاف ارتفاع بین بوستر پمپ آب و منبع ذخیره

He – اختلاف ارتفاع بین بوستر پمپ آب و بالاترین نقطه تحویل

Hr – فشار مورد نیاز جهت دورترین خروجی

Hc – مجموع افت فشار درون لوله، اتصالات و شیرآلات

Pt – فشار ورودی آب شهر بین کنتور و بوستر پمپ آب

Ht – هد کلی دستگاه

در این مورد ارتفاع ورودی باید با دقت محاسبه شود، زیرا اختلاف زیاد در سطح بین تانک ذخیره و دستگاه و همچنین اشتباه محاسبه در اندازه گیری قطر لوله ورودی باعث بوجود آمدن پدیده کاویتاسیون (خوردگی پروانه) می گردد که برای عملکرد پمپ مضر می باشد.