اجزای تشکیل دهنده الکتروپمپ آب گریز از مرکز
قسمتهای اساسی یک الکتروپمپ آب گریز از مرکز عبارتند از:
- الکتروموتور: شامل قسمت الکتریکی پمپ آب
- کوپلینگ: متصل کننده الکترومتر به شفت (محور) پمپ آب
- محفظه یاتاقان: محل قرار گیری بلبرینگها
- مکانیکال سیل: محل آب بندی پمپ آب و قسمت مکانیکی پمپ آب
- پرههای پمپ آب : که با توجه به نوع کاربرد دارای انواع گوناگون هستند.
- پروانه: تأمین انرژی لازم برای سیال
انواع پروانه در الکتروپمپ آب گریز از مرکز
- مارپیچ: پروانه مارپیچی با ویژگی نداشتن تیغههای پخش کننده مشخص میشوند و پروانه آن درون محفظهای که حلزونی شکل است قرار گرفته است.
- توربینی: پروانههای توربینی با تیغههای پخش کننده ای احاطه شدهاند که مسیرهای به تدریج پهن شوندهای فراهم میآورند تا سرعت آب را به آهستگی کاهش دهند؛ بنابراین هد سرعت به هد فشار تبدیل میشود.
انتخاب بین این دو نوع پروانه بسته به شرایط استفاده تغییر میکند، پروانه مارپیچی به دلیل ظرفیت بالا و هد مصرفی پائین در چاههای کم عمق و پروانه توربینی در چاههای عمیق آب معمولاً استفاده میشوند.
مزایا و معایب پمپ آب گریز از مرکز
از مزایای پمپ آب گریز از مرکز میتوان به ویژگی تولید یک جریان هموار و یکنواخت اشاره نمود. برخی انواع پمپ آبهای گریز از مرکز مقداری شن نیزپمپاژ میکنند و در کل مطمئن و دارای عمر کاری خوبی می باشند.
از معایب این پمپ ها میتوان به از دست دادن سطح کیفی راه اندازی اشاره نمود که بعد از راه اندازی رخ میدهد، همچنین راندمان این پمپ ها وابسته به کار تحت هد و سرعت طراحی می باشند.
در راه اندازی یک پمپ آب گریز از مرکز از آنجایی که از مکش استفاده میکنند قابلیت پمپاژ کردن هوا را ندارند، پس در نتیجه پمپ و لوله بایستی از آب پر باشند تا مشکلی در پمپ آب بروز نکند.
بالانس نبودن در پمپ آبهای گریز از مرکز
وقتی اجزای چرخان پمپ آب بالانس نباشند، ارتعاش حاصل از عضو در حال گردش میتواند مشکل ساز باشد، این ارتعاشات میتوانند موجب لرزش سطحی که دستگاه روی آن قرار گرفته است شده و دستگاههای اطراف را در جای خود تکان دهد و در طول زمان پیچهای نگه دارنده را شل میکنند و قطعات میشکنند.
قطعه ای که بالانس نباشد یر روی یاتاقانهای خود اثر گذاشته و آن را از طریق بدنه به بیرون منتقل می نماید و نهایتاً این نیرو به فونداسیون میرسد.
دلایل خارج شدن قطعات از حالت بالانس:
- خمش یا قوس برداشتن بین یاتاقان های تکیه گاهی
- خمیده شدن شفت به خاطر وزن معلق تحت نیروی ثقل
- گردش ماده یا سیال غیر یکنواخت
- لق یا هرز شدن قطعات
- قطرهای مختف المرکز ناشی از ایراد در ساخت (قطعات روی روتور هم مرکز نشدهاند)
- هم تراز نبودن مسیر رانش با محور
- از بین رفتن تلرانس های بین قطعات مونتاژ شده
- خلل و حفره های روی قطعات
- هم تراز نبودن یاتاقان ها با شفت
- کوبلینگ ها در مرکز نباشند
گروه بازرگانی مستر انواع پمپ های آب گریز از مرکز را با قیمت بسیار مناسب در اختیار مشتریان قرار می دهد. برای اطلاع از مشخصات و قیمت محصول ، اینجا کلیک کنید.