تفاوت بوستر پمپ آب و پمپ آب

ساختمان های مسکونی و تجاری جهت تامین فشار و مقدار آب مورد نیاز از سیستم آبرسانی استفاده میکنند. این سیستم ها به دو شکل عرضه میگردند. پمپ آب تحت فشار یا بوستر پمپ آبرسانی که در این مقاله قصد داریم تفاوت بوستر پمپ آب و پمپ آب را بررسی کنیم.

1.استفاده از پمپ تحت فشار همراه با منبع تحت فشار و لوازم اتوماتیک یا ست کنترل

ساده ترین شکل پوشش دادن سیستم های آبرسانی، استفاده از پمپ تحت فشار همراه با یک ست کنترل و یا پمپ تحت فشار با لوازم اتوماتیک و منبع تحت فشار است. انتخاب این پمپ بر اساس تعداد طبقات و تعداد واحد های مسکونی میباشد.

استفاده از ست کنترل و یا لوازم اتوماتیک با منبع تحت فشار، وابسته به شرایط مصرف کننده و تعداد واحد مسکونی میباشد. اما در کل استفاده از سیستم آبرسانی به این شکل ایراداتی دارد که مهم ترین آنها زمانی اتفاق می افتد که پمپ ساختمان یا مجموعه دچار مشکل میشود. به دلیل عدم وجود پمپی جایگزین در زمانی که برای الکتروپمپ ساختمان ایراد فنی به وجود می آید، ساختمان تا زمانی که این پمپ رفع ایراد نگردد دچار مشکل در سیستم آبرسانی میباشد. ولی نفع و منفعت آن برای ساختمان یا مجموعه، هزینه مناسب تر در زمان تهیه و خرید این شکل از سیستم آبرسانی میباشد.

2. سیستم بوستر پمپ های آبرسانی دور متغیر

در سیستم آبرسانی بوستر پمپ های دور متغیر ما مجموعه ای از عوامل تاثیر گذار را جهت تامین فشار ساختمان یا مجموعه مسکونی داریم که میتواند به مفید ترین شکل ممکن سیستم آبرسانی را تامین کند. این مجموعه شامل دو یا چند الکتروپمپ آبرسانی میباشد که معمولا یکی از پمپ ها بعنوان پمپ جایگزین در نظر گرفته میشود و در صورتی که به هر دلیلی پمپ اصلی دچار مشکل گردد، پمپ جایگزین تا زمانی که پمپ اصلی تعمیر و اصلاح گردد، در شبکه مسئولیت انتقال آب را بر عهده دارد.

دومین مورد تاثیر گذار در بوستر پمپ آبرسانی وجود تابلوی فرمان همراه با اینورتر، plc، کنتاکتور بی متال ، کنترل سطح و کنترل فاز میباشد. این موارد به ترتیب:

اینورتر

نقش ایجاد فشار ثابت در تمام طبقات بر اساس میزان مصرف واحد های مسکونی را برعهده دارد. این قطعه با فرمان گرفتن از پرشر ترانسمیتر(سنسور)، میزان دور الکتروموتور را تغییر داده و علاوه بر فشار ثابت در مصرف انرژی و اصطلاک الکتروپمپ تاثیر گذار بوده و آن را به حداقل میرساند.

PLC

این قطعه نقش جابجا کردن اینورتر را بر روی پمپ ها دارد. لذا علاوه بر اینکه همه پمپ های بوستر پمپ به یک میزان مصطلک میشوند، جلوگیری سفت شدن رسوبات و جامپ کردن در پمپ رزرو را بر عهده دارد.

کنتاکتور بی متال

این قطعات الکترونیکی نقش حفاظتی الکتروپمپ ها را برعهده دارند و زمانی که حرارت الکتروموتور بالا میرود، مانع از عملکرد آن شده تا سیم پیچی الکتروموتور ها دچار مشکل نگردد.

کنترل سطح

این قطعه از طریق الکترود هایی که داخل منبع ذخیره قرار میگیرد، مانع از عملکرد بوستر پمپ بدون آب میشود.

کنترل فاز

از بزرگ ترین مشکلات پمپ های سه فاز این است که در صورتی که برق از حالت سه فاز خارج گردد، باعث سوختن سیم پیچی الکتروموتور های پمپ ها میگردد، این قطعه نقش تاثیر گذاری در جلوگیری از این پیشامد دارد.

تفاوت بوستر پمپ آب و پمپ آب در اتصالات

از دیگر موارد تاثیر گذار در بوستر پمپ ها، وجود اتصالات شامل لرزه گیر ها، شیر صافی ها، شیر خودکار ها، شیر فلکه ها، فلنج ها، کلکتور ها بر اساس استاندار میباشد. که هر کدام برای سلامت الکتروپمپ ها و سیستم رایزر ساختمان نقش بسزایی ایفا میکند.

  1. لرزه گیر ها: این قطعه همانطور که از نامش پیداست، مانع از انتقال ارتعاشات از پمپ ها به سیستم رایزر ساختمان و بالعکس میگردد. استفاده از آن برا روی ورودی و خروجی الکتروپمپ همراه با نگهدارنده یا ساپورت در زیر کلکتور های ورودی و خروجی بوستر پمپ ها توصیه میگردد.
  2. شیر صافی ها: این قطعه مانع از ورود ذرات معلق از منبع ذخیره به داخل پمپ های بوستر میگردد. نصب آنها الزامیست و تمیز کردن ماهیانه توری های شیر صافی توصیه میگردد.
  3. شیر خودکار ها: این قطعه وظیفه جلوگیری از برگشت آب بر روی الکتروپمپ ها و یا اصطلاحا ضربه هوچ را دارد. زمانی که آب در داخل رایزر ها از طریق بوستر پمپ بالا میرود. در زمانی که پمپ ها خاموش میشوند، آب برگشت داده میشود و در صورت نبودن این قطعه ضربه شدید را بر روی پروانه الکتروپمپ ها وارد میکند که باعث صدمه خوردن به آن میگردد.
  4. شیر فلکه ها: آنها نقش اجازه انتقال و عدم انتقال آب را دارند. از این قطعه جهت این که بر هر دلیلی پمپ ها یا قطعات بوستر پمپ دچار مشکل گردند برای ممانعت از ورود و خروج آب در جهت تعمیرات و تعویض قطعات استفاده میگردد.
  5. فلنج ها و کلکتور ها: این قطعات، قطعاتی واسط میباشد که بر اساس نقشه ها ساخته و بر روی اتصالات قرار میگیرد، بر روی کلکتور ها معمولا قطعات فرمان دهنده و نمایشگر همانند پرشر ترانسمیتر ها و مانومتر ها نصب میگردد.

تفاوت بوستر پمپ آب و پمپ آب در منبع تحت فشار

از دیگر موارد تاثیر گذار منبع تحت فشار میباشد. این قطعه وظیفه ذخیره آب را بر اساس میزان حجم خود با فشار ایجاد شده توسط الکتروپمپ ها بر عهده دارد. و زمانی که نیازی به روشن شدن الکتروپمپ ها نمیباشد و حجم آب داخل این منبع نیاز شبکه را تامین میکند باعث استراحت الکتروپمپ و کاهش مصرف انرژی و اصطلاک اکتروپمپ میگردد.

تفاوت بوستر پمپ دور ثابت و دور متغیر در سیستم آبرسانی تنها در قطعات فرمان دهنده و اینورتر آنها میباشد. در بوستر پمپ ها دور ثابت به جای پرشر ترانسمیتر از پرشر استفاده میگردد و قطعه اینورتر در تابلو فرمان حذف و به جای آن ظرفیت منبع تحت فشار افزایش میگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

مقایسه پمپ‌های ایرانی و خارجی

پمپ‌ها دستگاه‌هایی هستند که برای انتقال مایعات یا گازها از مکانی به مکان دیگر به کار می‌روند. این دستگاه‌ها در انواع مختلفی از جمله پمپ‌های